Toiminta

Sivuston taustalla on 2020 muodostettu voittoa tavoittelematon Kasvava Mies -verkosto (ent. Miesten piiri verkosto), joka edistää miesten vertaistoimintaa Suomessa. Verkosto on syntynyt Tunnetaitoja kaikille ry yhdistyksen aktiivien toimesta. Tavoitteenamme on saada miesten vertaistoiminnasta pysyvää ja olla edistämässä uutta “miesasioiden” kulttuuria. Olemme miesten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin, kasvun ja yhteisöllisyyden asialla. Kasvava Mies -verkosto tuottaa vertaistoimintaa suoraan mieheltä toiselle ja kasvattaa uuden ajan miesten yhteisöä.

Kasvava Mies on matalan kynnyksen verkosto. Kutsumme mukaan kaikki miehet, jotka ovat tästä toiminnasta kiinnostuneita. Voit myös liittyä mukaan jos haluat ohjata tai käynnistää miesten piirejä vertaisohjaajana. Me varustamme ja tarjoamme koulutuksen ja niksit, joiden kautta kenestä tahansa voi tulla piirien vetäjä. Piirejä voi ohjata vaikka omille kavereilleen meidän ohjeilla.

Voit liittyä verkostoon jos toiminta ja ideat puhuttelevat. Sinut liitetään postituslistalle ja saat päivityksiä toiminnasta. Verkoston jäseneksi voi liittyä kuka tahansa miesten vertaistoiminnasta kiinnostunut. Jäsenyys on maksuton, eikä sido toimintaan. Liity verkostoon tällä lomakkeella. Tykkää meistä Facebookissa.

Hankkeen koordinaattorit ovat Oskari Niitamo, 040-548 6953 ja Pete Palvalin, 040-0228524. Sähköposti: info@miestenpiiri.fi

Tapahtunutta

Toiminta käynnistyi syksyllä 2020 Miesten piiri -pilottihankkeella. Ensimmäisen miesten piirin piti olla vain yksittäinen kerta. Kun kysyimme kuinka moni olisi halukas jatkamaan tapaamisia, kaikkien kädet nousivat. Tästä muodostui säännöllinen piiri, joka on vieläkin käynnissä. Koronan aikana tapasimme ulkona ja videopuheluissa. Järjestimme 2021 keväällä Suomen laajuisen hankkeen, jossa tarjottiin maksutonta vertaistoimintaa miehille miesten piirien muodossa. Järjestimme huhti- ja toukokuun aikana talkootyönä yhteensä 21 tuntia miesten piirejä netissä ilmaiseksi. Järjestimme viikoittain yhden drop-in miesten piirin, johon ei tarvinnut sitoutua pitkittäisesti. Halusimme luoda jatkuvan rutiinin, johon olisi mahdollisuus hypätä mukaan silloin kun itselle sopii. Keväällä järjestettiin myös pitkittäinen suljettu online-piiri, johon piti sitoutua koko kestoksi (7 viikkoa). Tämäkin ryhmä on edelleen käynnissä. Kesäkuussa 2021 Miesten piiri verkosto vaihtoi nimensä Kasvava Mies -verkostoksi. Elokuussa julkaistaan kasvavamies.fi, uusi verkkoyhteisö ja uudistuneet some-kanavat.

Haluan löytää piiriin

Kokoamme tälle sivustolle listausta suomessa järjestettävistä miesten piireistä. Täytä tämä lomake jos haluat löytää netistä tai paikkakunnaltasi miesten vertaisryhmän. Liitämme sinut myös miesten piirin sähköpostilistalle. Käy myös tykkäämässä Facebook-sivustamme.

Haluan järjestää piirin

Haluamme rohkaista miehiä perustamaan omia vertaisryhmiä. Tarjoamme rungon, jonka perusteella voi järjestää piirejä vaikka kavereiden kesken. Vertaisohjaajana saat kokea piirin molemmat puolet, niiden vetämisen ja osallistumisen. Kerro meille ideoista ja suunnitelmistasi lomakkeella.

Kysymyksiä? Lue meidän UKK!